Dirigent : Herman Kamp

  

 


Herman Kamp, geboren in 1969 in Marknesse, is op 7-jarige leeftijd begonnen met orgellessen bij Geert Bremer en vioollessen bij Ria Vredeveld aan het Muzisch Centrum te Emmeloord. In 1981 kreeg hij orgel- en vioolles aan de Gemeentelijke Muziekschool te Kampen bij Pieter Haverkamp en Ine-Lou Ouwehand. Op 15-jarige leeftijd nam hij tevens pianolessen bij Rob Lubbers.
Vanaf 1988 studeerde hij piano aan het Utrechts Conservatorium bij Sumiko Nagaoka en Thom Bollen. Na zijn afstuderen in 1995 studeerde hij muziekwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht en sloot deze studie in 1997 af. Hij specialiseerde zich daarbij in kunstbeleid en -management met een onderzoek naar kwaliteitszorg op muziekscholen.

Herman heeft een lespraktijk piano en orgel. Ook begeleidt hij regelmatig koren, zangers en instrumentalisten op de piano of op het orgel.

Sinds 1997 is hij koordirigent, waartoe hij de applicatie-opleiding Koordirectie volgde bij de SNK. Sinds 2000 dirigeert hij het Hattems Mannenkoor en sinds 2015 het Christelijk Mannen Ensemble Salem. . Naast deze koren was hij in het verleden dirigent van het christelijk gemengd koor 'DEV Kamperveen', gospelkoor 'Thiemo Credo' te Lemelerveld, algemeen gemengde zangvereniging 'Echo der Golven' te Swifterbant en kamerkoor 'Vox Flevium', eveneens te Swifterbant. Met dit kamerkoor heeft hij enkele malen prijzen in de wacht gesleept tijdens verschillende edities van het muziek- en zangfestival op Schiermonnikoog.

Als organist is hij verbonden geweest aan diverse kerken. Momenteel bespeelt hij het orgel tijdens de erediensten in de Nederlands Gereformeerde Nieuwe Kerk en in de Gereformeerde Westerkerk in Kampen. Daarnaast is Herman sinds een aantal jaren actief als orgeladviseur.
Behaalde diploma's:

Docerend musicus klassiek piano (HBO, 1995)
Muziekwetenschap doctoraal (WO, 1997)
Dirigent amateurkoren (rijkserkend, 1999, vergelijkbaar met praktijkdiploma koordirectie)